Digital økonomi og forretningsmodeller

DELINGSPLATFORMEN: TISE

Det finnes stor verdi i bygge digitale plattformer. I følge Forbes er de 5 av 6 mest verdifulle selskapene digitale plattformer som Apple, Amazon, Facebook, Alibaba og Netflix. I Norge finner vi Vipps og Finn.no, og det kommer fler og fler.Digitale plattformer er ikke en teknologi, men en forretningsmodell som skaper verdier gjennom transaksjoner mellom to eller flere uavhengig grupper som for eksempel forbrukere og leverandører.

Etter forelesning med Arne Krokan fikk vi oppgave om å velge ut en plattformtjeneste som vi skulle skrive om . I forbindelse med det har jeg valgt å skrive om en app som jeg personlig er veldig glad i og bruker ofte: Tise. Jeg skal ta for meg applikasjonens bruksområdet og hvordan Tise senker brukernes transaksjonskostnader.

https://baerekraft.ungdomsbedrift.no/tise

Hva er Tise? & Hvem bruker appen?

Hva får du om du setter sammen funksjonene til Finn.no med det sosiale Instagram? Det har gründerne Eirik Frøyland Rime og Axel Franck Næss svar på, nemlig den norske gratis appen Tise. Appen ble startet i 2014 og ble lansert i 2016, høsten samme år ble Jenny Skavland Creative Directior for applikasjonen. Denne appen brukers for salg av klær, sko, interiørartikler og elektronikk. Forretningsideen bak denne appen er:

Utvikle en sosial tjeneste som gjorde kjøp og salg av brukte klær til noe morsomt og inspirerende å drive med.

Tise ble startet i 2014 og ble lansert i 2016, siden høsten har Jenny Skavlan vært Creative Directior. Per i dag er det 23 ansatte og har 65.000 daglig aktive bruker, 170 000 ukentlig aktive og 300.000 månedlig brukere av appen i følge et intervju med gründerne med Ehandel i August 2019. Ettersom at miljø har vært et veldig stort fokus i det siste har denne appen blitt et type hjelpemiddel for de som er glad i å shoppe men også de som vil bli kvitt klær som har lenge tatt plass i skapet.

Tise er i hovedsak retten seg mot kvinner mellom 18-35 mens hovedmålgruppen av brukere er jenter mellom 18-24. Plattformen fokuserer på bærekraftig handel og setter lys på hvor enkelt og gøy det kan være å handle brukt. De har også lagt inn en funksjon som gjør at man kan direkte donere til UNICEF som er et fint tilskudd til å forsterke viktigheten av bærekraftig handel og veldedighet.

Hvordan funker Tise?

Nysgjerrige på hvordan dette funker? Sjekk ut denne oppskriften her!

http://Tise.com

Personlig erfaringer med Tise

Personlig er jeg veldig glad i å ta vare på klær i tilfelle jeg trenger det i fremtiden, men Lets face it, det skjer aldri. Etter at jeg fant Tise så har det før det først motivert meg til å rydde skapet oftere, fordi jeg syntes det er gøy å legge ut ting på selve appen da hender det at jeg roter i skapet på en tirsdags kveld for å oppdatere feeden på Tise. Det er sammenlignbart med Instagram, man blir smålig avhengig av å publisere men også se hva andre har postet, noe som er utrolig gøy og samtidig kan man tjene penger å lufte skapet. Dette hjelper ikke bare degselv men andre også. Det har vært mange ganger jeg har vurdert å kjøpe et plagg til fullpris og ender opp med å finne akkuratt samme vare på halvpris om ikke mer på Tise. Du kan legge ut som mange annonser du vil på en super enkel måte.

Mine top 3 tips og triks

  1. Tydelige og klare bilder – Forestill deg at du starter opp en egen nettbutikk. Siden «kundene» dine ikke får prøvd plaggene må bildene vise plagget fra ulike vinkler mulig som om kunden skulle ha sett det i butikk. Her er det for eksempel lurt å ta bilde med plagget på seg. Spør kjæreste eller venninne om hjelp til en mini photoshoot Session i stua! Og btw; jo flere bilder jo bedre.

2. Informasjon is key! – Et bilde sier mer enn 1000 ord, right? men likevel er det greit å skrive om plagget detaljer som størrelse, farge, hvor den er fra, om den er brukt eller helt ny osv osv. Appen gir deg ulike kategorier du kan fylle ut, men greit å fylle ut litt ekstra for å skape trygghet ovenfor «kunden». Her er det også greit å skrive om leverings-mulighetene.

3. #DEL! – Del med venner og familie! Link profilen din hvorhen du måtte ønske, skader ikke med litt selv promo (som jeg har gjort under hele dette innlegget, haha) Du har lik hashtag (#) funksjon som på Instagram, jo flere # du bruker, jo flere ser innleggene dine! Happy Selling and shopping!

Hva er transaksjonskostnader og hva Tise gjør for å senke disse?

I følge Arne Krokan er transaksjonskostnader de stegene forbrukerene går igjennom før de kommer frem til bedriften. I dette tilfellet hvordan forbrukeren gjennomfører et kjøp på Tise. Selve kostnadene må ikke nødvendigvis være penger men kan også være tid. Transaksjonskostnadene kan deles inn i flere typer:

Søkekostnader er ressursene som blir brukt på å finne hvilke produkt du er ute etter. Forbrukeren kan bruke Tise sin søkefunksjon til å finne produktet han/hun er ute etter. Appen er også delt inn i kategorier som gjør det enklere for forbruker å finne frem, søkekostnadene blir også redusert ved å bruke hashtags og følge dine favoritt annonsører/selgere.

Informasjonskostnader henger sammen med søkekostnader, her vil man samle inn informasjon om de ulike alternativene. Informasjonen om produktene som er publisert på Tide styres av hver enkelt bruker, dermed kan det være litt begrenset informasjon om produktet, men her har Tise en meldings-funksjon som gjør at man kan sende melding til selgeren om man lurer på noe angående pris, leveringsmuligheter osv. Her vil kjøper også kunne basere sin vurdering om kjøp ved tilbakemeldingene selgeren har fått fra tidligere solgte ting.

Forhanldingskostnader er ressurser som kommer med å komme frem til pris, levering, tidspunkt osv. Ved bruk av Tise kan man velge pris på varen selv og leveringsmåter, om den skal hentes eller om man skal møtes. Her vil også meldings-fuksjonen være et godt hjelpemiddel for at selgere og kjøper skal få kontakt.

Beslutningskostnader er når man har funnet et alternativer, og må ta en beslutning for å gjennomføre et kjøp. Her vil man se på betalings mulighetene. Tise har Safe Payment som gjør det trygt for selger og kjøper å forhandle med hverandre. Personlig bruker jeg vipps når jeg selger og kjøper. Dette avtales på forhold.

Evalueringskostnader oppstår når man har mottatt varen og om den står til våre forventinger. Her vil det være mulighet for kjøper å vurdere selgeren som da blir viktig informasjon til troverdigheten og tilliten til de neste kjøperne.

Tvangskostnader er ressurser som blir bruk om det oppstår et problem mellom selger og kjøper. Her er det mulig å rapportere hendelsen til Tise om det skulle oppstå problemer. Her er det også retningslinjer som må bli fulgt, som støttes av kjøpsloven.

Kilder

https://baerekraft.ungdomsbedrift.no/tise

https://no.ehandel.com/artikler/tise-firedoblet-omsetningen-og-doblet-antall-aktive-brukere-pa-ett-ar/471246

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *