Digital økonomi og forretningsmodeller

Hvordan jeg arbeider digitalt?

Om den faglige bloggen

Jeg har alltid vært glad i å bruke digitale verktøy og sosiale medier. Etter første forelesning med Arne Krokan fikk alle i oppdrag om å opprette en blogg der vi skulle skrive om ulike tema, som var relativt deilig fordi hvert blogginnlegg hadde en konkret oppskrift. Personlig er jeg glad i å skrive notatene mine for hånd, men bloggen har fungert bra som en digital notatbok. Det har vært gøy å skrive blogginnleggene ettersom man kunne ta i bruk WordPress sine funksjoner. Informasjonskildene som jeg tok i bruk var Powerpointene fra forelesning og informasjon fra nett, ettersom det er uendelig mye informasjon ut på nett. Det litt krevende å sile ut det viktigste og gjøre blogginnleggene så korte med informative så mulig. I hverdagen bruker jeg applikasjoner som VG som holder meg oppdatert på hva som skjer i verden.

https://pixabay.com/no/photos/business-datamaskin-mobil-2846221/

Hvilke digitale verktøy jeg bruker?

Google docs har jeg brukt mye for å dele informasjon med andre studenter. Denne blir brukt mye under eksamensperioden til å dele notater. Dette anbefaler jeg på det sterkeste, fordi det er ikke alltid man får med seg det foreleseren sier og dermed er det greit å ha en students perspektiv i tillegg til dine.

For å dele interessante innlegg som er relevant for studiet bruker jeg i hovedsak LinkedIn, fordi her er forbindelsene mer relevant til markedsføring.

Når jeg skal kommunisere med venner bruker jeg sosiale plattformer som Messenger og Snapchat. Andre digitale verktøy som jeg bruker daglig er Google Kalender som gir meg en oversikt over forelesninger, jobb, andre arrangementer og ting jeg må huske på. Applikasjonen er tilgjengelig på pc og på mobil, som gjør det enkelt å organisere og strukturere hverdagen.

https://pixabay.com/no/photos/apple-iphone-mobiltelefon-bærbare-1841553/

Fra digital profil til drømmejobben 

Jeg husker det første rådet jeg fikk da jeg begynte på Høyskolen Kristiania var å skaffe meg et nettverk, jo større, jo bedre. Ved å være aktiv på sosiale medier som LinkedIn, Twitter og Facebook osv, kan man bygge seg et nettverk. Ved å publisere, dele og like på disse plattformene bygger du deg en digital profil som man kan bruke til å bli sett av andre i den bransjen. Opplysningene du poster tegner et bilde av deg og hvem du er. Det sies at Facebook blir sett å som ditt personlige visittkort. Det er viktig å passe på det du poster fordi det er stor verdi i informasjonen du legger ut i forhold til fremtidig arbeid. I tillegg til dette er det viktig å finne seg et nettverk med folk som interesserer seg for det samme som deg, i dette tilfellet markedsføring. Mitt nettverk på LinkedIn er fylt av studenter og forelesere som jobber og studerer innen markedsføring og de som har like interesser som meg.

Hvilke digitale verktøy bruker du?

Én kommentar

  • Emeline Braatlund Larsen

    Hei Leane! Bra jobbet med skrivingen. Du skriver godt og bruker gode underoverskrifter. Bra at du bruker kilder under bildene, det er viktig. Gøy å lese at du trives i valgfaget. Til neste gang kan du gjerne skrive enda lenger! Ellers veldig bra jobba. Husk å lese over skrivefeil til neste gang. Lykke til videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *